Lisää nähtävää Suomen valokuvataiteen museossa

Lisää nähtävää Suomen valokuvataiteen museossa

Päätitkö lähteä vierailulle Suomen valokuvataiteen museoon? Siellä on Poliittisen valokuvan festivaalille omistetun suuren salin lisäksi nähtävillä kaksi muutakin näyttelyä, jotka kannattaa ehdottomasti tarkastaa samalla kertaa.

Projekti-tilasta löytyvä Elis Hoffmanin ”Fading” tuntuu PVF:n näyttelyn jälkeen suorastaan armolliselta. Elämän särkyvyys ja hetkellisyys, elollisten olentojen yhteys ja inhimillisyys hälventävät päänäyttelyn jäljiltä jäänyttä apokalyptista olotilaa. Kaiken katoavaisuudessa ja sitä ennen vuolaana kohisevassa elämässä on uskomatonta kauneutta, jonka Hoffmanin kamera tavoittaa ainutlaatuisella tavalla. Tämä on näyttely, jonka jälkeen katsoja hengittää syvempään, puhtaammin. 

Elis Hoffman: Fading Suomen valokuvataiteen museossa 12.3.2017 saakka.

Elis Hoffman: Fading

Elis Hoffman: Fading

Museon aulan yhteydestä löytyvässä, ilmaisen sisäänpääsyn omaavassa Prosessi-tilassa on puolestaan huhtikuuhun saakka esillä Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden ottamia valokuvia. Fyysisestä irrallisuudestaan huolimatta Taskualbumit-hanke on osa Poliittisen valokuvan festivaalia.

Päänäyttelyn jälkeen tarkasteltuna Taskualbumit on hyvä muistutus siitä, kuinka kaikki nivoutuu kaikkeen, vaikka niin kovin usein haluaisimmekin yksinkertaistaa maailmanlaajuisia kehityskulkuja. Kriisien, otsikoiden ja dokumenttien takana on lopulta aivan tavallisia ihmisiä, toiveineen ja suruineen. Suomen valokuvataiteen museossa vietetyn päivän jälkeen viime vuosien tapahtumat voi nähdä aivan uudessa valossa, globaalissa mittakaavassa ja silti juuri tässä, aivan silmiemme edessä.

Taskualbumit Suomen valokuvataiteen museossa 9.4.2016 saakka.

Menovinkki: Venäläisen elokuvan festivaali

Kaarlo Stauffer: In the Wake of Poseidon

Kaarlo Stauffer: In the Wake of Poseidon