Kesän parhaat hetket alkavat tänään!

Kesän parhaat hetket alkavat tänään!

Helsinki on heräämässä jälleen eloon syksyn kolistellessa nurkan takana. En halua puhua syksystä vielä ollenkaan, vaan keskittyä kesään ja juhlia sitä. Käydessäni läpi tänään alkavien Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmatarjontaa listatakseni teille kaikki kiinnostavimmat jutut, huomasin avanneeni heti äkkiseltään kaksikymmentäkuusi uutta välilehteä. Nyt tapahtuu ja paljon, mutta kaikkeen ei voi millään ehtiä! Siispä rakensin teille kalenterin, jonka avulla pääsette kokemaan monipuolisesti, paljon ja kohtuuhintaisesti.

2017-08-16 09.15.58 1.jpg

JUHLAVIIKOT #AESTHETICIN TAPAAN

18.8. klo 19: PARASTA KLASARIA

HKO, SUSANNA MÄLKKI, GERHILD ROMBERGER & BURKHARD FRITZ
Musiikkitalo, Konserttisali. Liput käsittelykuluineen alk. 28–53,50€ / 28–38€

Shostakovich. Stravinsky. Mahler. Muita syitä ei tarvita, tämä kolmen kopla aiheuttaa sellaisen euforiamyrskyn aivoissani, etten voi jättää välistä.

19.-20.8: TŠEHOVIA

DEAD CENTRE: CHEKHOV’S FIRST PLAY
Suomen Kansallisteatteri, Suuri näyttämö.
Kesto n. 70 min. Esitys sisältää kovia ääniä sekä alastomuutta. Liput käsittelykuluineen alk. 45,50€ / 28€

"Tšehov ennen kuin hänestä tuli Tšehov."

Pelkästään tämä lause riitti kiinnittämään kyltymättömän huomioni. Teatteri saa minut valitettavasti kiinnostumaan itsestään liian harvoin, mutta Tšehov on poikkeus lajissaan.

21.8. klo 19: POIKKITAITEELLISUUTTA

BRAVADE & CO: JOTTA NÄKISIN SINUT PAREMMIN
Suomen Kansallisooppera, Alminsali. Kesto n. 1t 35min. Väliaika. Liput käsittelykuineen alk. 28€ / 22,50€

"Bravade & Co:n Jotta näkisin sinut paremmin tarjoaa poikkitaiteellista ilotulitusta, kun renessanssi- ja barokkimusiikki kohtaavat modernin musiikin, nykytanssin ja multimediataiteen. Nokkahuilukvartetti Bravaden ideoima kokonaisuus ravistelee ennakkokäsityksiä nokkahuilumusiikista ja hyödyntää ainutlaatuisten instrumenttien koko skaalan."

Näiden tyylisuuntausten keskinäinen kohtaaminen kuulostaa niin uskomattoman erikoiselta, etten malta odottaa! En ole ennen kuullut mistään tällaisesta, mutta nyt voin onneksi päästä kuulemaan!

29.8. klo 19 (myös ke klo 18): NUKKETEATTERIA

BLICK THÉÂTRE: [HULLU]
Savoy-teatteri. Kesto n. 1 t. Liput käsittelykuluineen alk. 28€ / 22,50 €

"Nainen elää valtavirran tuolla puolen. Hellästi, joskus häivähdys ärtymystä mukana, häntä houkutellaan muiden joukkoon – mutta turhaan. Häkeltyneenä nainen etsii turvaa omasta, kuvitteellisesta maailmastaan, joka on täynnä kummallisia pieniä ihmisiä. Siellä kaikki muuttuu mahdolliseksi. Pakeneminen mielikuvitukseen muuttuu kuitenkin pian ansaksi, kun pahvilaatikoista rakennettu suoja muuttuukin läpipääsemättömäksi muuriksi."

Koen niin vahvaa samaistumisen tunnetta, etten voi jättää tätä väliin.

19.8.-15.10: FILMI-INSTALLAATIOTA

JULIAN ROSEFELDT: MANIFESTO
Helsingin Taidehalli. Liput 12€ / 8€, alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy

"Julian Rosefeldtin kohuttu, 13-kanavainen filmi-installaatio Manifesto (2015) on kunnianosoitus taiteilijamanifestien traditiolle."

Esittelytekstissä mainittiin mm. sellaiset nimet kuin Malevitš ja Jarmusch. En koe, että minun tarvitsee selittää enempää. Teoksessa on 13 monologia, kaikki Cate Blanchettin esittämänä, 13:ssa eri persoonassa.

25.-26.8: SUPERNATSEJA

STAGE – SHOWCASE BEAT LE MOT: NAZI SUPERHUMANS ARE SUPERIOR TO YOU ALL – THE HORROR OF THE ORDINARY
Korjaamo, Kulmasali. Kesto: 2 h 30 min. Esityskieli: Saksa, tekstitys suomeksi. Liput: 25€ / 15€

Esityksen nimi riittänee syyksi tähän tapahtumaan osallistumiselle.

"Heidän tavoitteensa on nimittäin vain tilan tekeminen – he tarvitsevat raikasta ilmaa ja vapaata tilaa enemmän kuin tuntevat vihaa. Supernatsit siivoavat tieltään kaiken heitä häiritsevän, sillä he ovat huomanneet, että tuho tekee maailmasta yksinkertaisemman." 

22.-26.8. JAZZIA SUOMENLINNASSA

VIAPORI JAZZ
Suomenlinna, kymmenen konserttia, liput Ticketmasterista

Kun yksi lempipaikoistani Helsingissä täyttyy jazzista, minun täytyy päästä kokemaan se. Huomasin, että osa tilaisuuksista on jo loppuunvarattu, siispä kipin kapin varailemaan!

Lisää Juhlaviikoista ja listaamistani tapahtumista löydä täältä. Kaksi ja puoli viikkoa kuluvat nopeammin kuin ajatteletkaan, täytä siis kalenterisi kulttuurielämyksillä ja riennä nauttimaan!

Katariina Sarja näyttelee, ohjaa ja kirjoittaa

Katariina Sarja näyttelee, ohjaa ja kirjoittaa

Täyttä höyryä Hyvinkäälle!

Täyttä höyryä Hyvinkäälle!