Kulttuurikalenteri loppukuuksi

Kulttuurikalenteri loppukuuksi

"Sinulla on 14 tapahtumaa joihin osallistut tällä viikolla käyttäjän Laura Sarpola ja 23 muun kanssa" kertoi yhä tuttavallisemmaksi käyvä, hyviä huomenia toivotteleva Facebook minulle maanantaiaamuna. Olin juuri herännyt viisituntisilta yöuniltani, ja halusin hautautua vielä syvemmälle peiton alle, en tiennyt miten selviytyisin edes alkavasta koulupäivästä ja työillasta.

Kulttuuririentoja ja tapahtumia on tälläkin viikolla vaikka millä mitalla, enkä mitenkään ehdi kaikkiin vaikka haluaisin. Eilen missasin kahdet kiinnostavat näyttelynavajaiset (Radoslaw Gryta Galleria Sculptorissa ja Einari Hyvönen ARTag galleriassa) ja tänään olisi feminististä stand upia tarjolla, mutta joudun istumaan kokouksessa. Osittain Facebookin inspiroimana halusin tuoda teille kaikille kaikenkattavan menovinkki-listan seuraaville parille viikolle. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy, ellei toisin mainita. Tässä siis, olkaapa hyvät, Annin Facebook-tapahtumien kootut:

TÄNÄÄN 22.3.
KLO 18-19:

Didrichsenin taidemuseo: Köyhän kansan lapset 1800-luvun Suomessa, esitelmäsarjan osa 2:
"Esitelmäsarjan toisessa osassa 22.3. professori Pirjo Markkola taustoittaa Juho Rissasen yhteiskunnallisia lähtökohtia ja lapsuutta 1800-luvun lopun Suomessa. Markkola esittelee myös ajatuksia lapsuuden historian tutkimuksesta ja lapsuuden kokemusten merkityksestä myöhemmälle elämälle."

Myös KLO 18-19:
Valokuvataiteen museo: Enne Purovaara: Näyttelyääniä

"Näyttelyääniä on soiva matka valokuvaan. Konsertissa kontrabasso ja ihmisääni muodostavat yksinkertaisen, kudosmaisen äänimaton, johon kietoutuneena näyttelytilaa ja -teoksia voi tarkastella uusin silmin ja korvin. Minimalistinen, äänimaisemanomainen Näyttelyääniä syntyy hetki hetkeltä näyttelyn teosten innoittamana: konsertin kuusi osaa peilaavat ja heijastelevat näyttelyn yksittäisiä teoksia, näyttelytilaa ja sen äänimaailmaa."

KLO 20-22:
Mad House: Feminist Comedy Academy Encore

Huom: liput 10€

HUOMENNA 23.3.

KLO 17-19:
Exhibition Laboratory: Rethinking Digitalization -näyttelyn avajaiset & 
S/N – signaali-kohinasuhde -näyttelyn avajaiset
 

KLO 18-19:
Ateneum (Ateneum Bistro): Ateneum Live keskusteluklubi: Taide ja politiikka

KLO 20-1:30:
Cafe Mascot: Poetry Jam

"Illan ohjelma tulee olemaan runsas ja täyteläinen, sillä esiintymässä nähdään M.A. Numminen, Dxxxa D, Illmari, Aura Nurmi, Pietari, Kasper Salonen, Tapani Kinnunen, Pihla Heikintytär, Harri Hertell, Elsa Tölli, Ville Hytönen sekä Sipulijaska. Illan levymusiikista vastaa puolestaan DJ Jatsi-J. "

Mikäli kykenen, tässähän olisi tosi loogista mennä ensin näyttelyn avajaisissa poikkeamaan, sieltä kuuntelemaan keskustelua taiteesta ja politiikasta ja sitten vielä runoiltamaan. Ei se mahdotonta ole, kaikki ovat kätevien kulkuetäisyyksien päässä kuitenkin toisistaan. Merimiehenkadulta (Exhibition Laboratory) vaan kolmos- tai kutosratikalla steissille josta Ateneumiin, siitä sitten vaan sporalla tai metrolla Kallioon. Superhelppoa!

PE 24.3.

KLO 18-21:
SIC: Olli Keränen: Fount, näyttelyn avajaiset

SU 26.3.

KLO 13:30-16:30
HELSINKI ART WALK:

"1 MUU Galleria
Lönnrotinkatu 33
2 Project Room
Lönnrotinkatu 35
3 Exhibition Laboratory
Merimiehenkatu 36
4 HUUTO Uudenmaankatu
Uudenmaankatu 35"

Mikäli missaan avajaiset torstaina, voisin ehkä käydä taidekävelyllä. Näitä järjestetään muuten usein, ja tapahtumajärjestäjä muokkaa aina eventin päivämäärää sitä mukaa, todella kätevää!

KLO 18-22:
EX-CLUB-Exhibition Laboratory: KINO CLUB: Supernatural
Kuvataideakatemian tapahtumasarja, josta lisää informaatiota tulossa #AESTHETICsiin piakkoin! Sunnuntain tapahtuma on luultavasti hyytävä kokemus, minua kehotettiin jäämään kotiin, eli tietenkin menen.

TI 28.3.

KLO 18-21
WHS Teatteri Union: Lokakuu 100: Punaiset kellot
"Franco Nero valloittaa Talvipalatsin! Neuvostoliiton virallisen spektaakkeliohjaajan, Sergei Bondartšukin eeppinen suurfilmi amerikkalaisjournalisti John Reedistä ("Kymmenen päivää jotka järisyttivät maailmaa") Pietarissa kumouksen myrskynsilmässä! 

KLO 19-22:
Tenho:
Poetry Slam

KE 29.3.

KLO 19-20:30
Kolo: 
Kuolemakahvila 5
"On jälleen mitä oivallisin hetki pysähtyä puhumaan siitä, mikä yhdistää ihan jokaista meistä, jotka olemme elossa – eli kuolemasta. Kuolemakahvila on osa kansainvälistä Death Cafe -tapahtumasarjaa, jota järjestetään, jotta muistaisimme kuolevaisuutemme ja siten ennen kaikkea eläväisyytemme."

TO 30.3.

KLO 8:30-9:30
Bulevardin kahvisalonki: Runousaamiainen
Tätä en malta odottaa, tänne on taas päästävä!!!

KLO 17-21
Dubrovnik:
Kuukauden kirjaklubi
"Lavalle nousevat helmi–maaliskuun uutuuskirjailijat, ja mukana myös tuttuun tapaan Stella Polaris, joka esittää huikeita improvisaatiokatkelmiaan teosten pohjalta."

KLO 17-18:30
Nide: Lavarunoilta

"Lavarunoillassa runoilijat Harri Hertell, Aura Nurmi ja Kasper Salonen keskustelevat juuri ilmestyneestä Lavaruno-oppaasta sekä laajemmin lavarunoudesta. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Keskusteluosuuden jälkeen runoilijat esiintyvät."

Lisäksi vielä: Heimo Siuntion vaikuttava näyttely Vertical Graffiti Forum Boxissa 26.3. asti! Kuva: Näyttelyvinkit/Anni Tuominen

Lisäksi vielä: Heimo Siuntion vaikuttava näyttely Vertical Graffiti Forum Boxissa 26.3. asti! Kuva: Näyttelyvinkit/Anni Tuominen

Yksin ja nopeasti

Yksin ja nopeasti

Rakkaudesta klassiseen musiikkiin

Rakkaudesta klassiseen musiikkiin